ЧОМУ ВАЖЛИВО НЕ ВІДКЛАДАТИ НАВЧАННЯ НА ПОТІМ, ЯКЩО ВЖЕ ЗРОБИВ ПЕРШІ КРОКИ?

Новини Жов 5, 2022

Усі в школі вивчають іноземну мову, багато хто навіть вивчав мову додатково з репетитором або на курсах, але чомусь сміливо заговорити все одно не вдається. У чому ж причина? А причина криється у банальному – відсутності мотивації. Мотивація – це та енергія, яка дає нам бажання йти далі і далі. Неважливо, яка у вас мотивація: успішна кар’єра, бажання розширити кругозір, навчання або робота за кордоном чи підготовка до іспиту, головне, щоб вивчення мов не було для вас лише примусом.

Знаменитий лінгвіст Дмитро Петров рекомендує на початку навчання знайти свій образ з яким асоціюється іноземна мова. Образ у цьому випадку – це індивідуальний уявний символ, при згадуванні якого можна повністю налаштуватись на урок. Таким образом можуть бути, наприклад, предмети, будівлі, символіка країни, мову якої Ви збираєтесь опанувати.

Яке основне призначення мови? Призначення мови – можливість комунікації. Вмотивоване навчання дає Вам можливість повністю зануритись в процес навчання, проте для досягнення відчутного результату, окрім мотивації потрібні ще зусилля, наполегливість, готовність виділяти на навчання час.

Потрібно поставити перед собою ціль досягти рівня, на якому комунікація стає можливою. Поясню, чому це важливо. Коли людина починає вивчати мову, вона вивчає певні блоки, які ще не може пов’язати в систему. Коли не вистачає компонентів система важко структурується, легко розпадається. Саме тому дуже важливо вивчати базу іноземної мови системно і цю систему потрібно максимально укомплектувати.

На початку вивчення іноземної мови схоже на подолання льодяної гірки. Якщо зупинятись на півдорозі, то завжди з’їжджатимеш вниз. Щоб подолати гірку необхідно розігнатись і викарабкатись, не зупиняючись. Так само з вивченням іноземної мови, якщо за один проміжок часу не дійти хоча б до середнього рівня, пройдений матеріал забувається, а при поновленні навчання необхідно починати з початку.

Це пояснює те, чому ми всі по троху знаємо іноземну мову, але не можемо її використовувати. Тому, вивчаючи іноземну мову, пам’ятаємо про мотивацію, налаштовуємось на вивчення через образ і обов’язково йдемо до кінця.