ПЕСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИХ ВІДНОСИН. ЧОМУ ПОЛЬСЬКА МОВА В УКРАЇНІ СТАНЕ ДРУГОЮ ЗА ПОПУЛЯРНІСТЮ ІНОЗЕМНОЮ МОВОЮ?

Новини Вер 7, 2022

Вторгнення агресора на територію вільної, суверенної  України викликало занепокоєння лідерів країн світу. Україна отримує допомогу на міль’ярди доларів від країн, які засудили криваві дії Росії в Україні.

Республіка Польща де-факто стала одним з найбільших союзників України. За розміром  фінансово-матеріальна підтримка від Польщі стала другою за розміром після США. Польща стала прихистком для мільйонів українських біженців.

Поляки співпереживають разом з українцями у ці важкі часи. Як і Україна Польща пережила сотні років поневолення, зникала з мапи світу та героїчно виборювала свою незалежність. Поляки пам’ятають роки прожиті в умовах окупації, спершу Нацистською Німеччиною, а згодом СРСР.

Сьогодні завдяки підтримці з боку Польщі економічна співпраця між Україною та ЄС посилюється. Все більше економічних експертів прогнозують стійке зростання кількості спільних українсько-польських бізнес-ініціатив, які будуть працювати у сфері експортно-імпортних операцій між обома країнами.

Таке співробітництво утворить нові робочі місця. Постане потреба у кадрах, здатних інтегруватись у сучасні умови глобалізації. Професійних вмінь буде недостатньо без знань іноземних мов. Курс на євроінтеграцію ставить перед українцями завдання – оволодіння іноземними мовами.

Володіння польською, наряду з англійською мовою, відкриє перспективи на ринку праці, адже польський бізнес в Україні вже має зелене світло у тих нішах, які вивільнились внаслідок оголошення тотального торгівельного ембарго України проти агресора.

Яцек Пєхота – президент польсько-української господарчої палати передбачає створення польсько-українських підприємств, енергетичне співробітництво, співробітництво у інформаційному секторі та обмін досвідом у сфері оборони.

З розвитком співпраці з країнами ЄС додаватимуться сфери,  де володіння іноземними мовами буде гостро необхідним: освітня, сфера послуг,  сфера державного управління, сфера логістики та інші. Завданням українців стане розбудова України, викристовуючи  усі можливі інструменти для продуктивної праці.

Джерела:

1.UAPL.info: Зростання неминуче, – експерти про найближчі перспективи українсько-польського бізнесу // https://uapl.info/zrostannia-nemynuche-eksperty-pro-najblyzhchi-perspektyvy-ukrainsko-polskoho-biznesu/

2.Центр досліджень соціальних комунікацій НБУВ: Перспективи українсько-польських відносин у контексті діяльності новообраного президента Польщі А. Дуди // http://nbuviap.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1227:ukrajinsko-polski-vidnosini-2&catid=63&Itemid=393

3.Вікіпедія: Історія Польщі // https://uk.wikipedia.org/wiki/